Генерал-майол Венцислав Мутафчийски и скрининг Генерал-майол Венцислав Мутафчийски и скрининг СНИМКИ: архив на oshtepan.com

Заразените с COVID -19 в България се увеличават и станаха 94

Написана от  Четвъртък, 19 Март 2020 08:35
Заразените с коронавирус на територията на Българи вече са 94 души,
 съобщи председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски.
Случай на коронавирус е установен с жена в Бургас, която е работела като готвачка в Банско. Тя е имала контакти с 25 лица. Настанена в инфекциозното отделение на инфекциозната болница в града, 
От Скопие съобщават за двама македонци с положителни проби, след като се върнали от ски в Банско, допълни генералът. Припомняме, че зимният курорт вече трети ден е под пълна карантина.
На извънреден брифинг в Министерския съвеет вицепремиерът Томислав Дончев, съобщи,
че от днес към Национлния оперативен щаб за борба с коронавируса се присъединяват и учени от БАН.
Те ще помагат не само за снабдяване в реално време с данни за разпространението на коронавируса, но и за прогнозиране", Според генерал-майор Венцислав Мутафчийски добави това е изключително ценно попълнение, защото създаването на математически модели в биологията ще даде много ценна информация, с която да се прогнозира как ще се развива по-нататък динамиката с разпространението на коронавируса и да се вземат редица решения за пренасочване на ресурси.
Председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски каза: "Наши колеги работят още от самото начало с модели, които развиваме в последните години, в рамките на национална програма "Информационни и и комуникационни технологии в областта на образованието, науката и сигурността. Това не е нещо ново, което правим. Работим го от доста време".
Прогнозите на българския лекар, работещ във Великобритания, д-р Петър Марков вече са факт. В студиото на "120 минути" по Би Ти Ви на 15 март той прогнозира, че тази седмица заразените в България ще минат 100 души, а след това ще станат няколкостотин.
Нека всички бъдем отговорни към себе си и към останалите,
спазвайки противоепидемичните мерки! 
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси