Дете е заразено с коронавирус.Над 400 души са под карантина в България. Образувани са 5 досъдебни производства

Написана от  Понеделник, 16 Март 2020 09:41
Новият случай на коронавирус в България е дете на 9 години – чуждестранен гражданин.
 То е почти без симптоми.Преполага се, че е заразено от чичо си, който е бил в контакт със сестра си в Англия, която е болна от Ковид-19. Това съобщи председателят на Националния оперативен щаб ген.-майор проф.д-р Венцислав Мутафчийски.Мъжът и детето са на почивка в България.
Ски курортите се явяват като инкубатор за разпространение на коронавируса, тъй като ниските температури правят носоглътката по-уязвима за зарази, посочи д-р Мутафчийски. Той предели случая с болното дете като безотговорно поведение, тъй катобългарските хотели и туристически фирми в стремежа си да запазят бизнеса приемат хора, които са абсолютно безотговорни.До този момент заразените от новия коронавирус в България бяха 51, в 4 града - София, Плевен, Габрово и Варна. Над 400 души са под карантина в цялата страна, като за спазването ѝ е следят и проверяват служителите на  МВР. До този момент има образувани пет досъдебни производства срещу граждани за нарушаване на карантината в София
Председаателят на Националния оперативен щаб отчете, че през последните дни има мобилизация на населението, във връзка с епидемията. Според него „строгите мерки дават резултат”. Засега и среднотежките пациенти с Ковид-19 се приемат в болниците в страната, но тенденцията по света върви към лекуване само на тежките случаи, поясни той.
Доказано болните пациенти, които са под домашно лечение, трябва да стоят под карантина минимум 21 дни и след това излекуването е необходимо да се потвърди с проба, подчерта председателят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси