Министър Вълчев и класна стая Министър Вълчев и класна стая СНИМКИ: архив на oshtepan.com

Край на грипната ваканция. Датите за матура няма да бъдат променяни

Написана от  Вторник, 10 Март 2020 08:55
Националната грипна ваканция, която е заради вирус тип Бняма да бъде удължавана. 
Това може да стане в някои области, където се е повишила заболеваемостта. Във Велико Търново и Пловдив със сигурност ваканцията ще продължи. Мерките при децата са заради вируса тип Б, а не заради коронавируса, каза пред NOVA образователният министър Красимир Вълчев. Припомняме, че от 6 до 11 март включително бе обявена грипна епидемия в страната.
Министър Вълчев обясни, че децата са отсъствали средно по 10-12 дниПрограмите се преструктурират и учебният материал все още може да бъде взет за сметка на упражненията. 
Временно са спрени всички групови дейности на училищата, а 5-те дни, които имат за екскурзии и зелени училища, са вариант за удължаване на учебните часове, допълни министър Вълчев. Той каза, че в момента не се обсъжда взимане на пролетната ваканция за учебно време, нито сеобмисля удължаване на учебната година. Не се мисли и за промяна на датите за матурата, но от изпитния материал щели да отпаднат последните теми от учебните програми. 
 
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси