Свинско месо и свине Свинско месо и свине Интернет

Няма новорегистрирани случаи на африканска чума по свинете в област Пазарджик

Написана от  Неделя, 08 Декември 2019 09:11
По данни на Областната дирекция по безопасност на храните в Пазарджик, епизоотичната обстановка на територията на областта е спокойна.
През ноември са регистрирани положителни лабораторни проби за африканска чума по свинете само в убити диви прасета при лов в областите Бургас, Сливен, Русе, Ловеч, бе съобщено на редовното заседание на Областната епизоотична комисия, проведено на 6 декември.
Директорът на РДГ - Пазарджик инж. Ангел Кузманов представи резултати от извършена съвместна проверка на ОДБХ и РДГ - Пазарджик, по повод излъчен в медиите клип със заловена с капан жива дива свиня в местността Каркария в землището на с. Дорково, община Ракитово. Нарушени са правилата за биосигурност, определени в указанията на заповед № РД48-61/01.10.2019 г. на МЗХГ, че уловените с капан диви свине се отстрелват на място и се подава сигнал на съответното ДГС/ДЛС. Извършена е проверка и на самия обект БИСД-Каркария-2, ползван от фирмата „Интер Експо-България“ ЕООД.
Обектът е регистриран като Дивечовъдно стопанство по чл.137 от Закона за ветеринарномедицинската дейност /ЗВД/ и има ветеринарен лекар. Констатирани са следните пропуски - на пропускателния пункт няма изградена дезинфекционна площадка за превозните средства и хора, влизащи в обекта, което е нарушение на Наредба № 2/11.02.2009 г. Няма дневник за посетителите. Не са осигурявани предпазни облекла.За констатираните пропуски на фирмата ще бъдат съставени предписания или актове за установяване на административни нарушения /АУАН/, информираха от пресцентъра на Областна администрация - Пазарджик.Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси