Печат на тази страница

Joomla 2.5 расширения
joomla Форум

Световната седмица на кърменето започва на 1 август

Написана от  Сряда, 31 Юли 2019 20:03

За дванадесети път РЗИ -Пазарджик се включва в отбелязването на Световната седмица на кърменето, която тази година
ще премине под мотото „Да подкрепим родителите. Да направим кърменето възможно“.
На 5 август от 14 ч. във фоайето на Акушеро-гинекологично отделение в МБАЛ - Пазарджик, ще бъде изнесена презентация на тема: „Кърменето стъпка по стъпка“, а служители на РЗИ - Пазарджик ще предоставят информационни материали на тема: „Препоръки за здравословно хранене преди и по време на бременност и при кърмене“.
През цялата седмица в РЗИ - Пазарджик желаещи жени, настоящи и бъдещи майки и кърмачки могат да получат информационни материали за ползите от естественото хранене на бебето, препоръки за здравословно хранене преди, по време на бременност и при кърмене.
Специалистите от РЗИ - Пазарджик припомнят, чае майчиното мляко е отлична храна за новороденото, която му осигурява нормален растеж и развитие.
Кърмата съдържа над 100 съставки, които не могат да бъдат синтезирани в лабораторни условия. Тя е богата на ензими, хормони и растежни фактори, които допринасят за естественото развитие на детския организъм. Съставът й се променя спрямо изискванията и потребностите на бебето. Кърменето дава възможност за тесен и системен контакт между майката и детето, отразява се благоприятно върху физическото и нервнопсихическото развитие на детето.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Последните от ОщеПан

кинотеатр online
новинки кино