Печат на тази страница

Joomla 2.5 расширения
joomla Форум

РИОСВ-Пазарджик състави 4 акта и 39 предписания

Написана от  Неделя, 07 Юли 2019 21:36
Експертите на РИОСВ – Пазарджик отчитат, че през юни са извършили 118 проверки на 94 обекта. За констатирани административни нарушения
на Закона за опазване на околната среда и секторните закони са съставени 4 акта и 1 текуща санкция. Издадени са и 39 предписания за отстраняване на несъответствия и предприемане на мерки.
За неизпълнение на дадени задължителни предписания по реда на ЗООС експертите на РИОСВ са санкционирали физическо лице, което стопанисва оранжерия в с. Црънча, и собственика на „Равногор“ЕООД. Текуща санкция е прекратена със заповед и на „Биовет”АД е наложена нова текуща санкция от 1 307 лева за изпускане на промишлени отпадъчни води със съдържание над индивидуалните емисионни ограничения по показатели „биологична потребност от кислород” и „общ фосфор”.
Миналия месец експертите на РИОСВ-Пазарджик са реагирали на сигнали на граждани за намерена малка сова със счупено крило в центъра на с. Звъничево и за умрял щъркел в гнездо на електрически стълб. Проверките установиха, че птицата със счупено крило е млада сова, паднала от гнездото. Изпратена е за лечение в Спасителния център за диви животни в гр. Стара Загора. Проверката на щъркеловото гнездо, извършена от екип на EVN-България, не установи умрял бял щъркел в него.
Активна е била дейността на инспекцията за опазване на биологичното разнообразие. В проверените резервати „Купена“, „Беглика“, „Дупката” и „Мантарица“ не са констатирани нарушения. Пътеките за посетители са почистени.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Последните от ОщеПан

кинотеатр online
новинки кино