Обявяват грипна епидемия и в област Пазарджик, но учебните занятия няма да прекъсват. Засега

Написана от  Сряда, 16 Януари 2019 20:38
След проведено ДНЕС заседание на Областния щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания бе решено да се обяви грипна епидемия
на територията на област Пазарджик, считано от утре 17 януари. Това оповести след заседанието на щаба областният управител на Пазарджик Стефан Мирев. По данни на РЗИ Пазарджик има рязко увеличение на броя на заболелите от респираторни заболявания в региона.
Поради ниския процент болни в училищата – едва 18%, грипна ваканция не е обявена.
На 18 януари – петък, от 10.30ч. ще се проведе ново заседание на Областния щаб, за да се прецени дали да бъде обявена и грипна ваканция за учениците през идната седмица, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.
Регионалната здравна инспекция ще изпрати уведомителни писма до всички здравни заведения заедно с мерките, които следва да бъдат предприети при грипна епидемия. Вирусът засяга предимно децата до 4 години и възрастните хора. Голям е броят на усложненията и на болните в детските отделения и отделенията по вътрешни болести.
Очаква се пикът на заболеваемостта да е през следващата седмица.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси