Кметският екип и посланикът на Австрия в България; сн. вдясно - част от Виенския коледен базар. Кметският екип и посланикът на Австрия в България; сн. вдясно - част от Виенския коледен базар. Снимката е предоставена от ОбА Панагюрище; сн. вдясно - nikona.bg

Виенски коледен базар тази година?

Написана от  Сряда, 13 Ноември 2013 09:25
След няколко седмици Панагюрище може да има коледен виенски базар - това е една от възможностите, обсъждани между ръководството на община Панагюрище и посланика на Република Австрия в България Герхард Райвегер.
Дипломатът посети Общината този понеделник по покана на кмета Никола Белишки. Въпросът предстои да бъде обсъден допълнително с търговското аташе на посолството, както и да бъдат осъществени контакти с представителството на Австрийската стопанска камара, която е независима институция и отговаря за икономическото сътрудничество на Австрия в чужбина, уточниха  от местната изпълнителна власт. 
На срещата между кмета на община Панагюрище Никола Белишки, неговите заместници Галина Матанова и Георги Павлов и посланика на Австрия у нас са били обсъдени и редица въпроси, сред които сътрудничеството на панагюрски и австрийски фирми, стратегическите проекти, осъществявани с европейски средства, богатият културен календар с няколко международни фестивали.
Виенският Christkindlmarkt - празничният коледен базар в австийската столица, е с около 700-годишна история. Десетки празнични сергии предлагат както подаръци, така и много вкуснотии. Начало на празника се слага на 15 ноември.
От днес екипът на oshtepan.com започва отброяването на дните, оставащи до Рождество Христово.
До Рождество Христово остават 41 дена.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси