Християнската култура и литература в нашия свят обсъдиха ученици и родители в СУ "Нешо Бончев"

Написана от  Четвъртък, 29 Март 2018 13:57
На 27 март на урок в СУ „Нешо Бончев“ бяха учениците от ІХб клас и техните родители.
Провокирани от класния ръководител Пенка Пенева, учител по български език и литература, присъстващите си размениха ролите в урок на тема „Християнската култура и литература в нашия свят“. Учениците влязоха в ролята на учители и презентираха своите знания за Стария и Новия завет, като акцентуваха на християнските ценности в Новия завет.
Родителите като ученици попълваха кръстословици, черпейки факти и имена от урока на своите деца. Проблемът за мястото на християнските добродетели в живота на всеки като основа на ценностната му система беше поставен като тема на беседата между представителите на различни поколения.
Попълнена онлайн анкета от участниците в урока показа различни гледни точки по въпросите дали Библията трябва да се изучава в училище; как християнските ценности са навлезли в живота на всеки и какво е отношението към тях.
Поредната инициатива в календара на Бончевите празници е част от дейностите по проект „Едно училище за всички“, реализиран от СУ „Нешо Бончев“ с подкрепата на Център за приобщаващо образование.
Информацията и сниките са предоставени от Екип „Журналисти в действие“,
проект „Твоят час“, СУ „Н. Бончев“
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси