На много хора Петък 13-и носи късмет. На много хора Петък 13-и носи късмет. utro.bg; сн. вдясно - oshtepan.com

Суеверието Петък 13-и

Написана от  Петък, 13 Септември 2013 09:27
Суеверието за фаталния Петък 13-и е едно от най-популярните в света. Интересен повод този ден да бъде нарочен за трагичен датира от далечната 1307 година, когато на 13 октомври Орденът на тамплиерите понася поражение, рицарите биват арестувани. Подложени на ужасни изтезания, те направили самопризнания по обвиненията в ерессодомия и други престъпления.* Стотици са изгорени на клада, други са екзекутирани по-късно. Поради тази причина денят Петък 13-и е смятан за лош и нещастен от последователите на тамплиерите и до
ден днешен.
Символиката на деня петък
Петъкът сам по себе си не може да бъде фатален. Петък е денят на Венера, покровителката на красотата, любовта, хармонията. Тя управлява мира във Вселената, разпределя благата между хората, уравновесява енергиите в съзвездията. Петък е ден, зареден с много положителни вибрации. Той е краят на работната седмица и тази мисъл внася щастие и радост още сутринта. И няма нищо фатално в това.
Магията на числото 13
Общото между числата 13, 22 и 31 е това, че всички се редуцират до цифрата 4. Четворката винаги носи трудности, но и учи на опит. Само този, който премине през трудностите ще знае, как да се справи с тях. Силата на числото 13 е, че то помага на всички, които преодоляват трудностите. Ако се страхуваш от трудностите, ако ги заобикаляш, числото 13 ще ти бъде враг. Ключът да превърнеш датата 13 от фатална в успешна е просто да не те е страх от нея.
Рецептата за успех е -
мислете позитивно! С който крак да тръгнете сутринта, все ще ви върви. Символично лявата половина от човешкото тяло отговаря за любовта и чувствата. Дясната – за разума и мислите. Тръгнете ли с левия крак напред, вие тръгвате с любовта и ще хармонизирате деня си. Тръгнете ли с десния – излизате с разума и ще бъдете мислещи и дейни. Бъдете убедени, че днес, на поредния Петък 13-и ще ви върви и ще се убедите, колко хубав ден ви предстои.
*Данни от Уикипедия
Източник: horoskopche.blog.bg
Автор: Станислав Климентов
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси