Представители на Регионален клуб "Традиция" Панагюрище. Представители на Регионален клуб "Традиция" Панагюрище. Архив в-к "Оборище"

„Традиция” се стяга за Орлово гнездо

Написана от  Вторник, 13 Август 2013 11:21
13 членуващи в Регионален клуб „Традиция” – Панагюрище ще участват във възстановката „Отбраната на Орлово гнездо”, която се прави от години край връх Шипка. Възстановката е част от тържествата, посветени на Шипченските боеве от август 1877 година, от който най-драматичният момент е точно отбраната на Орлово гнездо.
Панагюрци ще влязат в ролята на
турци, руски солдати и български опълченци. Ще има и участие на една медицинска сестра. Тържествата на Шипка са на 23-24 август и в тях ще се включат около 200 представители на клуб „Традиция” от цялата страна. Това съобщи за oshtepan.com председателят на панагюрския клуб Методи Навущанов.
С десетки участници повече ще е възстановката за пленяване на Осман паша край Плевен, която ще бъде на 6-7 септември. В нея ще се включат около 18-19 панагюрци.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси