Пибренските самодейци впечатлили с представянето си; сн. вдясно - самодейците от с.Левски. Пибренските самодейци впечатлили с представянето си; сн. вдясно - самодейците от с.Левски. Снимките са предоставени от читалищата.

Наши самодейци в Дорково

Написана от  Вторник, 06 Август 2013 10:15
Фолклорен ансамбъл „Аленче” при народно читалище „Христо Ботев-1927”, с. Левски, участва в 15-ия международен фестивал за автентичен фолклор, Дорково `2013. Самодейците се изявяваха на 3 август. Ансамбълът получил плакет и диплом за участие на фестивала, както и грамота от
Национална секция на ЦИОФФ - България, за участие в Четвърти национален преглед на фолклорните ансамбли от читалището.
Други самодейци от община Панагюрище, участвали на 4 август във фестивала, бяха от с. Поибрене. Групата за автентичен фолклор към народно читалище „Ванчо Пашов-1884” се представи с обичая „Пеене на пръстените”. Секретарят на читалището Величка Пандурова разказа, че са взривили публиката. Според нея е парадокс, че 80% от участниците са роми. Но Пандурова и нейните самодейци се водят от максимата „За да го има Поибрене и след нас! И да не умира българската традиция.”
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси