Мажоретките във Франция Мажоретките във Франция Анелина Калпакова

Мажоретките се върнаха от Франция с покана за Ница

Написана от  Събота, 20 Юли 2013 10:20
Впечатлени и заредени с много положителни емоции се върнаха мажоретките на СОУ „Нешо Бончев” от турне във Франция. Грациите са участвали в парада по случай националния празник на Франция -14 юли.
Съвместно с мажоретките и младежкия духов оркестър от Ловеч нашите момичета достойно са представили България.
В празничния карнавал са участвали мажоретни състави от Франция и Хърватия, танцови състави от Кения, Куба, а народният ансамбъл от Калофер е огласил улиците на Франция със звука на гайди и с автентични кукерски костюми. През деня панагюрки са танцували в екзотичния средиземноморски курорт Порт Баркарес, а в късния следобед и вечерта са дефилирали по улиците на Лодев, разказа за oshtepan.com Анелина Калпакова
Със своето представяне грациите ни са получили много покани за участие във фестивали в Испания, Белгия, Холандия. Освен с наградите, с които са се върнали, възпитаниците на хореографа Мария Бензарова са получили покана за турне през 2014 година град Ница. Организаторът на фестивала е предоставил възможност на панагюрки да участват в състезание, организирано от ЕМА /European Majorettes Association/, в Хърватия, развълнувана сподели Анелина Калпакова.
Като награда за отличното си представяне момичетата на Бензарова са получили 1 ден бонус, който са прекарали на брега на екзотичен средиземноморски курорт.
„Турнето беше едно невероятно изживяване - всички тези красиви градове, Ривиерата, карнавалното дефиле като в Рио де Жанейро, все неща, които трябва да се видят и преживеят. Освен това успяхме да се сработим прекрасно с мажоретките и младежкия духов оркестър от гр. Ловеч, станахме чудесен екип и за в бъдеще ни очакват много съвместни дейности заедно”, сподели Анелина Калпакова.
Мажоретките ще запомнят турнето във Франция и с кристално чистата вода, златистите пясъчни брегове на Адреатическо и Средиземно море, с многото новосъздадени приятелства и посещението на градове като Кан, Ница, Сен Тропе, Монако, Сан Ремо...
Оценете
(4 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси