Милен Мулешков на работното си място . Милен Мулешков на работното си място . Снимките са предоставени от Милен

Коафьорството – възможност да общуваш с различни хора

Написана от  Неделя, 26 Юли 2015 08:58
В атмосферата около него почти винаги има настроение за купон, нещо малко диво и леко щуро.
Със сигурност може да бъде и сериозен, но предпочита да приема живота откъм хубавата му страна и, ако дълбае в някакви проблеми, това да е откъм веселата им част.
Милен Мулешков  е човек с чувство за хумор. И едно от доказателствата е видеоклипът „Хитлер разбира за ситуацията в Панагюрище”, който направи със собствени субтитри миналата година, а към момента е гледан над 8000 пъти в youtube.com. В клипчето Милен засяга мащабният ремонт на водопроводната и канализационна мрежа в града ни, построяването на спортната зала, влизането на ФК „Оборище-Панагюрище” в Б групата и всички „произтичащи” от тези факти емоции у германския фюрер. „Нагласяването” на текста отнело на Милен и негов приятел малко повече от половин час. Клипът свършва остроумно с думите „Къде отиде шуробаджанащината и рушветите? Накъде отива тоя свят?”…
Милен завършва осми клас в СОУ „Нешо Бончев”, а средното си образование в Професионалната гимназия по облекло „Ана Май” в Пловдив. Оттам има диплома за фризьор, макар че кандидатствал почти на майтап. Вече близо 8 години работи като коафьор - има собствен салон, като споделя, че по-голяма част от редовните му клиенти са мъже. Открива в работата си поредната възможност да общува с различни и нови свежи хора, някои от които през годините са му станали близки. Разкрива, че по-голяма част от клиентите му знаят какво искат, а част от тях са особено стриктни в поддържането на прическите си и не ги оставят да изгубят формата си. Нямам амбиции да ходя по конкурси, свързани с професията ми. Ако имах възможност, щях да посещавам курсове по фотография, обяснява панагюрецът. Заедно с музиката това е неговата голяма страст. Изучаването на тънкостите в заснемането на пейзаж или моментна ситуация са предизвикателство за Милен, за което съжалява, че няма как да се изхранваш с него. С другото хоби – музиката, обича да експериментира – да слуша и миксира, работил е като ди джей в панагюрски заведения. Слабост му е хип хопът.
Милен е познат и като създател на Групата на панагюрци във фейсбук, която през февруари навърши една година и вече има над 1500 членове. Идеята е тя да бъде – „Група за всички панагюрци, които искат да изразят мнение и позиция!!! Групата не е политически настроена и е свободна на всеки!”, а за Милен е важно като администратор, че не се трият мнения.
Според него младите хора нямат достатъчно активна гражданска позиция, а, когато все пак изразят мнение – то е основно пред компютъра. Дава ми пример с инициативи за чистене, които били сред най-трудните за организиране и накрая с най-малко доброволци. С възрастта обаче човек осъзнава, че,например, няма полза да хвърля, където му хрумне, боклуци и това дава надежда, че все пак съзнанието ни като общество се променя, споделя наблюденията си Милен.
Преди дни Милен Мулешков беше част от WakeЪп – културно-музикален фестивал, обединяващ традиция и новаторство. Освен да се кефи на различните сцени, той фотографира част от събитията, давайки простор на Твореца в себе си.
Оценете
(1 глас)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси