Към всяка от стаите има самостоятелен санитарен възел; сн. вдясно - Зам.-кметът Матанова показва освежената столова. Към всяка от стаите има самостоятелен санитарен възел; сн. вдясно - Зам.-кметът Матанова показва освежената столова. Марина Тричкова

Таксата за лагера – ясна идната седмица

Написана от  Сряда, 17 Юли 2013 09:16
Решението ни миналата година беше непопулярно, но абсолютно необходимо към онзи момент, заяви зам.-кметът Галина Матанова вчера на изнесена пресконференция, на която направи поредния си оглед на ремонта на лагера в с.Панагюрски колонии. Думите на Матанова бяха във връзка с категоричната позиция на кметския екип, че няма да допуснат деца в условията,  които са били във вилите през 2012 година.
След ремонт на сградите през последните месеци за около 140 000 лева с ДДС, те могат да приемат след по-малко от две седмици първите си обитатели. Матанова уточни, че в процеса на работа са изникнали редица допълнителни дейности, но те са били извършени за сметка на фирмата изпълнител. Представители на медиите се увериха, че вилите ще бъдат приветливо и гостоприемно място. Сериозни усилия са били вложени и в обновяването на столовата, където децата ще се хранят с кетъринг от пловдивска фирма.
Двете смени на лагера ще са „Арт” (вече е пълна) и „Екотуризъм” (все още има свободни места), като освен разнообразни тематични занимания, ще има и заключителни лагерни вечери в края на двете десетдневки. Очаква се следващата седмица Общинският съвет да вземе официално решение за таксата, която ще плащат родителите. Те ще бъдат подробно уведомени с какво ще бъдат заети децата им по време на лагерната смяна. Освен в двете изцяло обновени вили, деца ще бъдат настанени и в трета, чийто ремонт бе направен през 2009 година, а през настоящата година е била освежена.
Сега вече нямаме колебание да приемем деца в лагера, обобщи зам.-кметът Матанова.
Поетапно от общинското ръководство имат намерение базата в с.Панагюрски колонии да придобие завършен вид.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси