Морето край Равда; сн. вдясно - момент от откриването на ЦНСТ "Павел Бобеков". Морето край Равда; сн. вдясно - момент от откриването на ЦНСТ "Павел Бобеков". ravda.freebg.eu; сн. вдясно - архив в-к "Оборище"

Децата от ЦНСТ „Павел Бобеков” са на море

Написана от  Вторник, 16 Юли 2013 13:46
От вчера децата от Центъра за настаняване от семеен тип „Павел Бобеков” са на море в Равда, обясни директорът Павлина Куртева. 11 деца ще летуват, благодарение добрата воля на спомосъществуватели, които са изразили желание да ги зарадват. Куртева уточни, че ги очаква да се завърнат в Панагюрище на 22 юли. 
В момента 13 деца са на постоянна грижа в Центъра, но две от тях поради медицински причини не са могли да отидат на почивката.
Директорът на „Павел Бобеков” допълни, че, щом се върнат, децата ще се включат в част от мероприятията в общинската програма за лятна работа „Ваканция – вълнуваща, нетрадиционна и весела”.
Центърът за настаняване от семеен тип започна работа като такъв от 1 март т.г., като приемството му от Дома за деца, лишени от родителски грижи, е част от националната и общинска политики за деинституционализация. За целта „Павел Бобеков” бе ремонтиран и сега децата живеят в максимално близка до семейната среда.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси