Наградата и мажоретки Наградата и мажоретки П.Немски, архив в."Оборище"

Наши мажоретки пътуват за Франция

Написана от  Четвъртък, 11 Юли 2013 14:14
Днес – 11 юли, част от мажоретките на СОУ „Нешо Бончев”пътуват за френския град Монпелие заедно с хореографа си Мария Бензарова. В Монпелие заедно с ученически духов оркестър от гр.Ловеч панагюрските момичета ще представят България в Международен фестивал и карнавал, който ще се проведе от 13 до 17 юли.
В карнавалната част на форума България ще бъде представена от кукерски състав от гр.Калофер. Мажоретките, които Бензарова води във Франция, са от 15 до 18-годишни.
Монпелие е в Южна Франция, на 10 км от брега на Средиземно море. Той е главен административен център на регион Лангедок-Русийон. Населението на града е над 255 000 души, сочи преброяването от 2009 г.  В Монпелие има не малко университети, в които учат и българи.
Часове преди да тръгне за Западна Европа с мажореткти в голяма възрастова група, хореографката на бончевци се бе върнала от гр.Созопол, където нейните  възпитанички във втора възрастова група на Международния фестивал „Музите” са спечелили първо място в раздел „Шоу програми”.
Оценете
(2 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси