Част от вчерашния празник за децата от БМЧК и ДЦДУ "Дъга". Част от вчерашния празник за децата от БМЧК и ДЦДУ "Дъга". oshtepan.com

Вълнения от конната езда за 1 юни у децата от „Дъга” и БМЧК

Написана от  Вторник, 02 Юни 2015 09:43
По специален начин младежите от БМЧК Панагюрище и деца от ДЦДУ „Дъга” отпразнуваха 1 юни – Деня на детето.
Вчера те заедно се забавляваха в хидропарк „Вятърните мелници” в Горна Малина.
Всички те са деца с големи сърца, само, че едните освен от много любов, имат нужда и от много внимание. Заедно с възрастните от екипа на Дневния център, Общинския съвет на БЧК и родителите са голямо семейство, което и в делник, и празник се събира.
Най-голямо вълнение у децата във вчерашния ден предизвика конната езда, която е част от хипотерапията на малчуганите от Дневния център за деца с увреждания. Директорът на „Дъга” Лилия Петришка не за пръв път обясни, че досегът с конете влияе благотворно върху децата и затова през следващите месеци предстоят още посещения в конни бази. Не по-малко развълнувани и впечатлени бяха, и младежите червенокръстци, за немалка част, от които качването на кон бе за пръв път. Заедно всички се забавляваха в специалния зоо кът, в който имаше и индийски паун, на стрелбата с лъкове, в детския кът, като ядоха сладолед. Откъсването от ежедневието във „Вятърните мелници”, предлагащи отлични условия за почивка, бе подарък, организиран с помощта на „Опптикс” АД и „Градус” АД, както и още няколко дарители, не пожелали да се афишират.
Празничният ден завърши с песни в автобуса и благодарности към помагащите на децата.


Оценете
(3 гласа)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси