Лагерът в с.Панагюрски колонии. Лагерът в с.Панагюрски колонии. Марина Тричкова

За първа лагерна смяна вече се записаха 22 деца

Написана от  Петък, 05 Юли 2013 08:46
До 4 юли за първата лагерна смяна в село Панагюрски колонии бяха се записали 22 деца. Записването започна от 1 юли започна в Обединен детски комплекс. 
Тази година лагерът в курортното селище ще отвори врати за две смени с по 50 деца. Първата – от 1до 10 август – „Екотуризъм”, а втората от 14 до 23 август ще е „Арт”. Предстои размерът на лагерната такса да бъде гласуван от общинските съветници на сесията през юли. 
Децата ще бъдат настанени в три обновени вили. Едната е ремонтирана преди години, а другите две са с основен ремонт от последните месеци. Ремонтът окончателно ще приключи през юли. Помещенията ще бъдат оборудвани с нови и модерни мебели. Стаите са с максимум по 4 легла. Баня и тоалетна има във всяка стая. Изцяло са подменени дограмите на прозорците, електрическата инсталация и водопроводната и канализационна мрежи. Вилите са с нов двускатен покрив от алпийски тип. Освежен е и кухненския блок в частта трапезария, с цел да се ползва като помещение за хранене. Храната ще бъде доставяна от фирма за кетъринг. Сумата за проектиране и реконструкция на целия лагер е 140 000 лева с ДДС. Предстои ремонтът на ученическия лагер да продължи и в останалите вили. Освен извършваните вътрешни преустройства, сградите ще бъдат и санирани.
Ученическият лагер в село Панагюрски колонии беше затворен миналата година с решение на Общински съвет – Панагюрище след внесено мотивирано предложение от ръководството на общината, изготвено на база експертен анализ за състоянието на базата и предписания на Регионална здравна инспекция – Пазарджик.
Оценете
(2 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси