С хепънинг бе отбелязан Световният ден на околната среда – 5 юни

Написана от  Четвъртък, 05 Юни 2014 16:43
Днес в хепънинг с мото “Да съхраним и обогатим“ се включиха десетки деца от Панагюрище.
Организатор бе Обединен детски комплекс, осъществил инициативата си с финансовата подкрепа на “Асарел-Медет“ АД. Със съзнанието, че не сме наследили земята от дедите си, а сме я взели назаем от децата, преподаватели и деца сътвориха предмети от отпадъци с трашарт, подредиха костенурка с капачки чрез опарт, рисуваха в екоцентър, изработиха послания, отговаряха на въпроси в клуб „Любознайко“. Част от децата посетиха Информационния център на “Асарел-Медет“ АД, където не спряха да рисуват.
Поводът за хепънинга е Световният ден на околната среда - 5 юни, който се отбелязва всяка година под егидата на Програмата на Обединените нации за околна среда. Честването му е свързано с насърчаване на осведомеността и с дейности за опазването на околната среда в световен мащаб. Мотото на Световния ден на околната среда през 2014 година е “Надигни гласа си, не нивото на морето“.
От Регионалната инспекция по околната среда и водите-Пазарджик съобщиха, че сред планираните за 5 юни инициативи са - открит урок, „Парад на домашните любимци”, конкурс „Най-красива икебана” и рисунка на асфалт в СОУ „Нешо Бончев” .
След края на днешния хепънинг всички участници получиха цветя и много подаръци. 
Оценете
(3 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

1 коментар

  • Връзка на коментара ramboIngem Петък, 30 Октомври 2020 08:44 публикуван от ramboIngem

    What have you been up to? I am fascinated about covid19. Can you talk about it? If the same thread is opened please redirect my post :). Thanks :).

    PS: I don't know any people with covid and you? rambo :D

    Докладвайте

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси