Разни хора, разни нрави и обичаи по света за изпращане на Старата година и посрещане на Новата СНИМКИ: архив на oshtepan.com

Разни хора, разни нрави и обичаи по света за изпращане на Старата година и посрещане на Новата

Написана от  Четвъртък, 30 Декември 2021 20:21
Всяка нация отбелязва по различен начин изпращането на старата и посрещането новата година.
Едни от най-необичайните традиции по света според новото видео в канала TOP of the TOPS във Vbox7.com. са
Горене на плашило
В Еквадор е прието в навечерието на Нова година, всяко семейство да изгори плашило пълно с хартия, както и снимки, които представляват лоши спомени. Според вековната традиция, това помага да се прогонят всички нещастия и лоши неща, които са се случили пред последната година.
Счупени чинии
В Дания в навечерието на Нова година съществува традиция, според която датчаните чупят неизползваните чинии, оставени пред вратата на дома им от близки и приятели. Колкото повече чинии имате пред къщата си, толкова повече късмет ще имате през Новата година.
108 звъна
На Нова година в Япония отеква звъна на 108 камбани. Според будистката традиция, те ще прогонят човешките грехове и ще донесат късмет. Също така се смята, че е на късмет да влезете в Новата година с усмивка или смях.
 
Носене на цветно бельо
Съществува традиция в някои южноамерикански страни, като Бразилия, Боливия и Мексико, според която цветът на бельото ви определя каква ще е годината ви. Ако искате да намерите любов носете червено бельо, за богатство – жълто, а за спокойна година – бяло.

Кръгли неща
В навечерието на Новата година филипинците се обграждат с кръгли предмети, като се смята, че те ще им донесат просперитет и богатство през Новата година. Затова от монети до грозде, кръглите неща са в изобилие, за да е изобилна и годината им.

Изхвърляне на покъщнина
В Италия има традиция да се изхвърлят стари неща от обзавеждането на дома, като възглавници и одеяла. Всичко, което не носи радост се изхвърля навън, за да освободи място на новата година.
Изхвърляне на хартия през прозореца
Аржентинците надробяват стари документи и хартии и ги изхвърлят през прозореца. Тези облаци хартия, напомнящи конфети, символизират оставянето на миналото зад гърба им.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси