Коледните пости. Какво знаем за тях?

Написана от  Петък, 19 Ноември 2021 20:05
От 15 ноември започнаха Коледните пости, които продължават до 24 декември включително.
Те са последните многодневни пости за годината. Случва се датата да се измести, ако Коледни заговезни се падат в дни на строг пост – сряда и петък.
Личните причини за постене на хората са различни. Едни искат да спазят християнския им смисъл, други ги използват като причина да се пречистят от натрупаните токсини. И в единия, и в другия случай усилието за физическо и духовно пречистване е изпитание на духа, но смисълът на постите е постигането на хармония между душата и тялото. Затова постът изисква не само да изключим от менюто си месото и млечните продукти, но и да пречистим мислите си от злободневните проблеми, агресията и завистта, които са разрушителни сили за всеки човек.
Фактът, че постите са начин за постигане на хармония от най-дълбока древност и съществуват не само в християнството, но и в будизма, юдаизма и мюсюлманството, говори, че смисълът им е универсален и не се свежда само до определена религия.
Доказано е, че лишаването от месо и млечни продукти за известен периодне отслабва организма. Напротив - животинските продукти са слузообразуващи и съдържат много токсини, които се натрупват в тъканите. Тялото ни има само два начина, по които може да се освободи от слузта – или чрез продължително постене или чрез вдигане на висока температура.
Смисълът на постенето обаче  не се изчерпва единствено с медицинските ползи
. Човешката психика и физика са дълбоко свързани и пречистването на тялото е начин за постигане на духовна хармония. По време на поста ще забележите как все по-рядко сте нервни, раздразнителни или дребнави. 
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси