новите детски съоръжения на улица "Брацигово" новите детски съоръжения на улица "Брацигово" Архив oshtepan.com

Пари за проекти по „За чиста околна среда – 2014 година“

Написана от  Събота, 18 Януари 2014 11:07
От Министерството на околната среда и водите и Предприятието за управление дейностите по околната среда и водите (ПУДООС) обявиха кампанията „За чиста околна среда – 2014 година” с мото „Обичам природата – и аз участвам“.
Публикуваните покани на сайта на екоминистерството са две – за общини и кметове от цялата страна, и училища, детски градини и обединени детски комплекси. Крайният срок за подаване на документите е 21 февруари 2014 г.
Стойността на общинските и кметските проекти може да е до 10 000 лева, а на заведенията от образователната сфера – до 5000 лева. Допустими разходи по проектите на училищата, детските градини и детските комплекси са разходи за озеленяване, спортни уреди, съоръжения за игра на открито, създаване на еко-кът, информационни брошури, диплянки, мултимедия, организиране на екологични събития, оборудване и учебни пособия, други .
Организаторите уточняват в края на поканата си към местните власти, че в класирането няма да бъдат включвани проекти на Заявители (кметства, кметски наместничества), които са получили финансиране в Националната кампания „За чиста околна среда“ през 2012г. и 2013г. Целта на налаганото ограничение е даване на възможност на по-голям брой нови, нефинансирани през последните 2 години, участници да се възползват от предоставянето на финансови средства за реализация на екологични проекти в Кампанията „За чиста околна среда“ през 2014 г.
Три бяха одобрените проекти на Община Панагюрище в кампанията през 2013 година – „Подобряване на жизнената среда – създаване на зона за отдих и изграждане на детски кът в гр. Панагюрище – ул. “Брацигово” – Община Панагюрище; „За развитие на село Оборище” – кметство с. Оборище, община Панагюрище; „Уроци от природата за всички” – ЦДГ „Брезичка” – Панагюрище.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси