Центърът на Панагюрище Центърът на Панагюрище СНИМКИ: архив на oshtepan.com

Очаквано вечерта на 31 декември 2019 г. сме консумирали най-много електроенергия

Написана от  Четвъртък, 02 Януари 2020 17:31
Оперативните данни на EVN България показват, че в периода 30 декември 2019 – 1 януари 2020 г. клиентите
са консумирали 89 681 MWh (мегаватчаса) електроенергия. Тези стойности надвишават потреблението от същия период година по-рано, когато са били консумирани общо 84 651 МWh.
Върховият товар по електроразпределителната мрежа е регистриран вечерта на 31 декември 2019 г., когато е бил 1758 MW (мегавата), сочат диспечерските данни на дружеството. За сравнение върховият товар за този период година по-рано е регистриран също на 31 декември и е бил 1698 MW (мегавата).
Посочените диспечерски данни не могат да се отнесат автоматично към всеки отделен случай, тъй като консумацията при всеки клиент е индивидуална. ЕVN България напомня, че традиционно месец декември се характеризира с повишена консумация на електроенергия спрямо ноември. Тази тенденция е по-изразена по време на коледните и новогодишни празнични и почивни дни.
Всеки клиент може периодично да следи своята консумация на електроенергия чрез сверяване данните от измервателния уред (електромер).
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси