Ученици подпомагат финансово ученици в СУ „Нешо Бончев” със средства от благотворитилен базар СНИМКИТЕ са предоставени от СУ "Нешо Бончев"

Ученици подпомагат финансово ученици в СУ „Нешо Бончев” със средства от благотворитилен базар

Написана от  Събота, 21 Декември 2019 20:49
Коледният благотворителен базар на бончевци тази година събра 1574 лв.
от двата  дена, в които ученици от различни класове продаваха домашно приготвени  вкусотии, подпомогнати от родители и учители. По предложение на класните ръководители и с решение на екип учители парична помощ ще получат осем ученици от СУ „Нешо Бончев” от първи до девети клас, чиито семейства имат нисък социален статус, но учениците са с добър успех и нямат отсъствия.
Традиционната предколедна благотворителност в СУ „Нешо Бончев” се оказа заразителна. Учениците от 12б клас събраха помежду си сумата от 210 лв., която дариха на седмокласник в затруднено финансово положение.
В навечерието на коледните и новогодишните празници осмокласниците от трите класа на СУ „Нешо Бончев“ показаха, че са не само добри ученици, но и хора с добри сърца. Те сами организираха своето коледно парти, на което се постараха да присъстват всички, дори и тези, които нямат финансови възможности. Учениците от 8а клас подпомогнаха свой съученик, за да участва в тържеството, което беше изпълнено с много музика, танци, забавни игри и награди. Талантливите певци от 8б клас - Надежда Ковачева и Стойко Шопов - развълнуваха всички с невероятните си изпълнения. Имаше, разбира се, и Дядо Коледа, който раздаде подаръци, но най-важните подаръци бяха ваучерите, които трите класа подариха на свои съученици в затруднено социално положение /по един от всеки клас/. Особено голям жест направиха учениците от 8б клас и техните родители, които събраха сумата от 170 лева и под формата на хранителни продукти и ваучери за дрехи и обувки дариха на своя съученичка, която получи като подарък и голямо дарение от хандабистките от панагюрския клуб, повечето от които учат в СУ „Нешо Бончев”.
Благодарим на всички родители, треньори и учители, които възпитават децата да бъдат състрадателни и добри, да слушат сърцата си, да бъдат готови да помогнат
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси