Правилата за безопасно поведение в планината научиха учениците от 5-те ДПУ по време на лагер. Едно от тях e в ОУ "Проф.М.Дринов" - Панагюрище

Написана от  Сряда, 31 Юли 2019 10:48
Като част от реализиране на дейностите по Националната превантивна програма „Детско полицейско управление“ от 22 до 26 юли се проведе обучителен лагер 
в района на Юндола. В него участваха 78 ученици доброволци от ДПУ при ОДМВР- Пазарджик от Пазарджик, Септември, Пещера, Панагюрище и Велинград. С помощта на представители от туристическите дружества „Алеко“- гр. Пазарджик, и „Незабравка“- гр. Септември, доброволците придобиха знания и умения за ориентиране в природна среда, тактики за ходене на дълги разстояния при планински преходи, научиха се да построяват заслони от налични материали, да сглобяват и разглобяват палатки.
С учениците се проведоха практически занятия от доброволци при дружество „Планинско спасяване“- Пазарджик. Така децата се обучиха да правят различни видове алпийски възли, научиха правилата за безопасно поведение в планината, оказване на долекарска помощ, пренасяне на пострадал в планински условия, приготвяне на носилка от подръчни материали.

Малчуганите посетиха и Националната високопланинска спортна база - Белмекен, насладиха се на красивата природа в местността около спортното градче и едноименния язовир. Незабравим ще остане и спомена от местността „Пашови скали“, където се проведоха състезания и игри, съчетани с ежедневна физзарядка, лагерен огън и вечери на талантите.
С провеждането на обучителния лагер в с. Юндола приключи първата обучителна година по Национална превантивна програма „Детско полицейско управление“ за децата доброволци от ДПУ, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик. Оттам благодарят за оказаното съдеействие на представителите от туристически дружества, на доброволците от Планинско спасяване при обучението на децата, както и на персонала на Учебно-опитно горско стопанство „Георги Аврамов“ ,с. Юндола, за изключителното гостоприемство и търпение.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси