Кардиолъгът д-р Йордан Бояджиев със съпругата си д-р Велка Кръстева, която е физиотерапевт Кардиолъгът д-р Йордан Бояджиев със съпругата си д-р Велка Кръстева, която е физиотерапевт СНИМКИ: Павлина Вайсилова

Кардиологът д-р Йордан Бояджиев приема името си като дар от Бога

Написана от  Неделя, 06 Януари 2019 17:29
Павлина ВАЙСИЛОВА 
И тази година на Йордановден кардиологът д-р Йордан Бояджиев спази многогодишната традиция да празнува в тесен приятелски кръг.
За него Богоявление е ден на радост и благопожелания. Кръстен е на дядо си от гр.Батак и приема името си Йордан като дар от Бога. Припомня библейския разказ, че Йордан се е казвала свещената река. В момента, когато водачът на еврейския народ  Иисус Навиев преминава тази река и свещениците носят Божия ковчег, реката пресъхва и те минават по сухо. Това е израз на Божията сила, благодат и благословение, убеден е д-р Бояджиев и продължава разказа си: "Пример за такова свръхестествено явление е и когато Моисей преминава Червено море с божия народ, преследван от войските на египетския фараон. Не по-ярък пример и случаят със сирийския военачалник Нееман, който бил болен от проказа. Той бил посъветван от пророк Елисей да се потопи 7 пъти във водите на река Йордан. Нееман се вслушал в съвета и се очистил от проказата, която поо онова време не се лекувала".
Д-р Йордан Бояджиев казва, че няма някакво специално ястие, което да присъства на трапезата по време на празнуването на имения му ден, но много харесва гювеч с картофи, свинско и зеленчуци. Наздравица вдига с чаша червено вино.
На българите д-р Йордан Бояджиев пожелава здраве, мир и любов в семействата, да бъдем добри и изпълнителни християни със сърцата си и Бог да благослови всички!

Оценете
(8 гласа)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси