Най-много ток сме ползвали на 31 декември

Написана от  Сряда, 02 Януари 2019 19:46
Оперативните данни на EVN България показват, че в периода 29 декември 2018 – 1 януари 2019 г. клиентите са консумирали общо 111 552 MWh (мегаватчаса) електроенергия.
Тези стойности надвишават потреблението от същия период година по-рано, когато са били консумирани общо 109 512 MWh. Върховият товар по електроразпределителната мрежа в периода 29 декември 2018 – 1 януари 2019 г.  е регистриран вечерта на 31 декември 2018 г., когато е бил 1 693 MW (мегавата), сочат диспечерските данни на дружеството.
ЕVN България напомня, че традиционно месец декември се характеризира с повишена консумация на електроенергия спрямо ноември. Тази тенденция става още по-изразена по време на коледните и новогодишни празнични и почивни дни. EVN България информира отново, че консумацията на електроенергия при всеки клиент е индивидуална.
EVN България предоставя отново на клиентите си някои лесни практически съвети за разумно потребление на електроенергия:
$1·         не покривайте отоплителните уреди с мебели или тежки завеси, за да не спирате топлината, която отдават в помещението.
$1·         при закупуване на климатик съобразете мощността на уреда с големината на помещението, което ще отоплявате.
$1·         проветрявайте помещенията редовно с широко отворени врати и прозорци, но за кратко, за да запазите топлината на стените
$1·         намалявайте градусите на отоплението през нощта и когато отсъствате от дома. Избягвайте да ги изключвате напълно, защото така стените на жилището изстиват и впоследствие уредите консумират повече енергия, за да достигнат отново желаната висока температура.
$1·         не поставяйте отоплителни тела в близост до хладилник.
$1·         в режим готовност за работа (stand-by) електроуредите продължават да консумират енергия. По възможност ги изключвайте напълно от щепсела.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси