Седмокласници от три училища посетиха „Асарел-Медет“АД

Написана от  Сряда, 06 Юни 2018 21:12
Деветдесет и девет ученици от СУ „Нешо Бончев“, ОУ „Проф. Марин Дринов“ и ОУ „20 април“ в Панагюрище посетиха „Асарел-Медет“АД
на 29 и 30 май, и на 5 юни. Гостите бяха приветствани от Ана Финджикова - директор „Човешки ресурси“ в компанията. Тя ги запозна с проекта за дуално обучение – учене чрез работа, който дружеството реализира от 2014 година съвместно с Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм.
Седмокласниците разгледаха двете фирмени експозиции и се запознаха с историята и развитието на „Асарел-Медет“АД, след което си направиха селфи за спомен пред „пенсионираните“ 110-тонен автосамосвал „БелАЗ“ и челен товарач „Катерпилар“. Децата бяха силно впечатлени от някогашните булдозери и камиони, които са били използвани при експлоатацията на МОК „Медет“, като признаха, че за пръв път виждат такива машини.
Водени от инж. Николай Чамов – минен техник в „Асарел-Медет“АД, седмокласниците от ОУ „Проф. Марин Дринов“ и ОУ „20 април“разгледаха диспечерната на рудник „Асарел“. Инж. Чамов ги запозна с целия процес по добив и транспорт на руда и откривка, като акцентира върху екологичния ефект от работата на двете циклично-поточни технологични линии – ЦПТ-2 и ЦПТ-3. Гостите разгледаха с голям интерес геоложката сбирка и си взеха руден образец за спомен.
Част от децата не скриха желанието си да кандидатстват за специалността „Минна електромеханика“, заявена от „Асарел-Медет“АД в Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм. Тази паралелка е част от модела за дуално образование, който предвижда работа в компанията паралелно със занятията в училище през 11 и 12 клас на обучението.
6.06.2018 г.                                                       
Отдел „Комуникации“ в "Асарел-Медет" АД
Оценете
(3 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси