Бюро по труда - Панагюрище Бюро по труда - Панагюрище Архив: в-к "Оборище"

543 са наети на работа по ОП „РЧР”, 660 заети се обучават

Написана от  Неделя, 25 Август 2013 12:23
543 безработни от общините Панагюрище и Стрелча, регистрирани в местната Дирекция „Бюро по труда”, са били обучени и наети на работа
през първи програмен период на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. В схемите са се включили работодатели от общинските администрации, добивната и преработваща промишленост, услугите и строителство.
По схема „Аз мога” и „Аз мога повече” за целия програмен период 660 заети лица са включени в обучения по ключови компетентности  и за придобиване на професионална квалификация и до момента са завършили обучението си 562 лица. От началото на годината 192 лица от общините Панагюрище и Стрелча се обучават по проекта „Аз мога повече”, от тях 115 са завършили обучението си към 30.06.2013г. Обучение по професионална квалификация са преминали 34 лица, 81 са преминали обучение по чужд език  и дигитална компетентност. 17 лица участват в схема „По-близо до работа”, предоставяща възможност за възстановяване на транспортните разходи на заети лица, които работят извън местоживеенето си. 40 лица са били консултирани по схемата „Подкрепа на предприемчивите българи” – консултирането е във връзка с разработването на бизнес проекти на стойност до 20 000 лева, като до момента не е ясно колко от внесените проекти са одобрени за финансиране. Директорът на „Бюро по труда”-Панагюрище Цеца Богоева обобщи, че бизнесът е активен и е обявил 376 работни места от всички сфери на икономиката без търсене на субсидии.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси