Моменти от церемонията по първа копка на мащабния проект за медицински център Моменти от церемонията по първа копка на мащабния проект за медицински център oshtepan.com

Първа копка на модерния медицински център церемониално бе направена днес, прогнозната инвестиция е около 55 милиона

Написана от  Сряда, 29 Април 2015 15:17
По обедно време днес – 29 април,  бeше направена първа копка за изграждането на модерен високотехнологичен болничен комплекс с онкологичен център и комплексна многопрофилна дейност.
Изграждането му е най-мащабният проект в сферата на българското здравеопазване през последните 25 години. Прогнозната стойност на инвестицията е около 55 милиона лева, които ще бъдат вложени до края на тази година в строително-монтажни работи и ново оборудване. Това съобщи д-р Борислав Ацев, управител на „Асарел Панагюрище Здраве” ООД, който е основен инвеститор.
За целта ще бъде извършена реконструкция на съществуващата сграда на болницата и ще бъде построен допълнително онкологичен център, технологично свързан с нея. На всеки 50 пациенти, които ще се лекуват в онкологичния център, държавата ще пести около 1 милоион лева, тъй като цените, на които ще се извършват услугите по здравна каса, ще са два пъти по-ниски тук спрямо цените в Турция и три пъти по-ниски спрямо цените в Германия, подчерта д-р Ацев.
На базата на медицинския комплекс ще бъде изграден и учебно-изследователски и научен център, който ще работи в партньорство с медицинските университети в България и чужбина.
 
Проектът ще бъде реализиран с публично-частно партньорство между Община Панагюрище, „Асарел-Медет“ АД и десетки лекари и медицински специалисти от Панагюрище и страната.  
Сред гостите на събитието днес бяха заместник-ректорът на Медицинския университет в София проф. д-р Алексей Алексеев, директорът на Регионалната здравна инспекция в Пазарджик д-р Фани Петрова, областният управител на Пазарджик Трендафил Величков и заместниците му Стефан Мирев и Гинче Караминова, кметът на община Панагюрище Никола Белишки, председателят на Общинския съвет в Панагюрище Станимир Велчев, кметът на община Стрелча Иван Евстатиев, общински съветници, представители на панагюрския бизнес, изпълнителното ръководство на „Асарел-Медет“АД,
десетки лекари и медицински работници. 
   
Оценете
(5 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси