Моменти от професионалния празник на "Асарел-Медет" АД. Хорото води председателят на Надзорния съвет на фирмата проф.д-р Л.Цоцорков Моменти от професионалния празник на "Асарел-Медет" АД. Хорото води председателят на Надзорния съвет на фирмата проф.д-р Л.Цоцорков oshtepan.com

Гарант за развитието на Панагюрище е „Асарел-Медет“, в ход е строежът на Центъра за лъчетерапия

Написана от  Събота, 30 Август 2014 20:48
През годините „Асарел-Медет” се утвърди като гарант за устойчиво развитие както на отрасъла, така и на община Панагюрище,
подчерта днес в празничното си слово зам.-министърът на енергетиката и икономиката Антон Павлов по време на професионалния и фирмен празник на компанията в с.Панагюрски колони. „Добре, че България има такива ръководители като Вас“, обърна се високопоставеният гост към председателя на Надзорния съвет на компанията проф.д-р Лъчезар Цоцорков. Зам.-министър Павлов подчерта, че в панагюрското дружество работят „доказани професионалисти“.
На високия професионализъм акцентува в словото си и вицепрезидентът на „Фьост Алпине Интертрейдинг“, Австрия, – стратегически партньор на „Асарел-Медет“ АД от 1999 година. През изминалите години „високи професионалисти управляваха това дружество“, каза гостът и поздрави мениджърския екип на панагюрската фирма за постигнатите успехи. „Фьост Алпине Интертрейдинг“ и в бъдеще ще подкрепя всички проекти и инвестиции на „Асарел-Медет“ и сме щастливи от нашето партньорство, заяви той.
Висока оценка за работата на най-голямата миннодобивна компания в България даде и областният управител Иван Йорданов, който изказа гордостта си, че предприятие като „Асарел-Медет” АД е на територията на област Пазарджик. Ретроспекция на реализираните от „Асарел-Медет“ проекти в полза на община Панагюрище през последните години направи кметът Никола Белишки. Той съобщи, че в ход е строежът на Центъра за лъчетерапия, решението за който бе взето през 2012 година.
„Вие сте щастливци, че работите в едно от най-добрите предприятия в страната“, обърна се към колектива на „Асарел-Медет” АД президентът на КНСБ Пламен Димитров. Той определи панагюрската фирма като №1 по липса на травматизъм и пожела на всички да получават не по-малко от 2 700 лева заплата. На значимостта и  перспективата пред минния бранш наблегна в краткото си слово синдикалистът Владимир Топалов от КТ „Подкрепа“.
Както всяка година за празника на миньора „Асарел-Медет“ АД получи десетки поздравителни адреси, сред които от държавни глава Росен Плевнелиев, вицепрезидентът Маргарита Попова, служебният премиер проф.Георги Близнашки, служебният вицепремиер и министър на икономиката и енергетиката Екатерина Захариева, редица фирми и кметства, панагюрските ротарианци, лъвове и туристи.
След тържествената част по традиция се изви дълго фирмена хоро, което поведоха председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет” АД и фирменият знаменосец Иван Раленеков, минен инженер с 35-годишен непрекъснат трудов стаж в предприятието.
Водещи на забавната програма бяха актьорите Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев. Празнуващите аплодираха майсторските изпълнения Теодосий Спасов и неговия бенд, танцьорите от „Тангра” към  читалище „Искра-1872” в село Попинци, панагюрския Павароти Никола Скачков
Примата на българската естрада Йорданка Христова  разнежи с песните си част от присъстващите, особено от нежната половина, а фолк певицата Глория влуди друга част от публиката. Много овации имаше и за певеца
 Орлин Павлов.
По традиция в Деня на миньора първата нотка тържественост придаде духовият оркестър „Делчо Радивчев” към читалище „Виделина” – Панагюрище. По традиция професионалният празник на „Асарел-Медет“ АД започна с молебен за здраве и благополучие, отслужен в църквата „Свети Иван Рилски” от архиерейския наместник на Панагюрска духовна епархия протойерей Атанас Манолов.
Оценете
(2 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси