"Асарел-Медет" АД и председателят на Надзорния съвет  на компанията проф.д-р Л.Цоцорков "Асарел-Медет" АД и председателят на Надзорния съвет на компанията проф.д-р Л.Цоцорков архив oshtepan.com

Проф.д-р Лъчезар Цоцорков стана председател на Надзорния съвет на "Асарел-Медет" АД, а Делчо Николов изпълнителен директор

Написана от  Понеделник, 21 Юли 2014 12:51
На проведеното на 3 юли 2014 г. Общо събрание на акционерите на „Асарел-Медет“ АД бе взето решение за промяна в начина на управление на дружеството и преминаване от едностепенна система на управление в двустепенна.
Промяната се изразява във формирането на два основни органа - Управителен съвет и Надзорен съвет. Това съобщиха от отдел "Комуникации" на компанията.
Промените са намерили отражение и в приетия от Общото събрание на акционерите нов Устав на „Асарел-Медет“АД. Те са вписани в Търговския регистър по партидата на дружеството, съгласно изискванията на закона, на 16 юли 2014 г.
За членове на новосформираните органи са избрани:
Надзорен съвет:
проф. д-р Лъчезар Цоцорков - председател на Надзорния съвет
Радко Шуманов - заместник-председател на Надзорния съвет
Андрей Делчев - член на Надзорния съвет
Управителен съвет:
инж. Делчо Николов - изпълнителен директор
Иван Дончев - прокурист
Димитър Л. Цоцорков - член на Управителния съвет.

Ред.бел: Не бива да се забравя, че Управителният съвет е колегиален управителен орган при двустепенната система на управление. Членовете на Управителния съвет се избират и освобождават от Надзорния съвет. Такава е практиката в Германия, Австрия и Прибалтийските държави. Системата на управление на акционерни дружества в САЩ е едностепенна, а в България е възприета френската система, при която съществуват две алтернативи на организационно управление. Съгласно законовите норми Управителният съвет се отчита пред Надзорния съвет.
Оценете
(5 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси