Картина и изглед от Панагюрище Картина и изглед от Панагюрище архив oshtepan.com

24 000 българи сами определят работното си време, „мобилният“ бизнес набира скорост

Написана от  Събота, 19 Юли 2014 14:18
Българите, които имат възможност сами да определят работното си време, са 24 хиляди души, или 1% от наетите у нас лица, съобщава сайтът pariteni.bg, позовавайки се данни на НСИ.
Според националната статистика около 2.4 млн. души са хората, които имат фиксирано работно време. Българите, които се трудят с гъвкаво работно време и определен брой работни дни - седмица, месец или друг период, са близо 50 хиляди.
Без фиксирано начало и край на работния ден, но с определен брой часове работят около 95 хил. българи. Сред тях спадат писателите и художниците. Данните се отнасят само за наетите лица и са от 2010 г. 
НСИ отбелязва още, че у нас не се събират данни за лицата, които организират работата от дома си, вместо от офиса, и срещу това получават заплащане, т.е. практикуват т.н. "мобилен бизнес", който набира все по-голяма популярност в световен мащаб.
В Панагюрска община също има хора, които сами определят работното си време, което не означава, че се трудят по-малко от 40 часа седмично. Напротив, гъвкавостта на работното време при тях хем е предимство, хем често пъти изсква работа от около 60 часа седмично.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси