Проектът и центърът на Панагюрище в момента Проектът и центърът на Панагюрище в момента oshtepan.com

Плочките от центъра ще се ползват за благоустрояване на други места

Написана от  Неделя, 13 Юли 2014 21:39
Плочките, които в момента се демонтират от централния градски площад „20 април“ , са заради стартиралия през седмицата проект „Панагюрище – общински център с устойчива и екологична градска среда и високо качество на живот”.
 
Това стана ясно на нарочната пресконференция, дадена от кметския екип на 10 юли. Зам.-кметът на общината Георги Павлов, който е ръководител на проекта, каза, че плочките са много ценен материал, който е запазен, и затова демонтажът е ръчен. Всяка плочка се подбира внимателно, за да се ползва за нова тротоарна настилка, където е необходимо.
За нуждите на общината ще се ползват и паветата от ул.“Д-р Лонг“, която ще бъде подновена с асфалтова настилка. Улицата също е част от проекта „Панагюрище – общински център с устойчива и екологична градска среда и високо качество на живот“. Срокът му за изпълнение е 24 месеца, като стартът му бе на 20 май 2013 година. На пресконференцията градоначалникът припомни, че общата стойност на проекта е 4 999 978 лева, от които 85% са европейско безвъзмездно финансиране, 10% са съфинансиране от държавния бюджет и само 5 % ще са парите от общинския бюджет.
Дейностите по проекта, чиято реализация трябва да приключи догодина на 20 май, ще обхванат централната градска част, включително и мемориален комплекс „Априлци“, парка и част от пространството зад пазара.
Оценете
(2 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси