В.Зумпалова-Ралчева и насаждения с рози В.Зумпалова-Ралчева и насаждения с рози архив oshtepan.com

10 килограма биологично розово масло е произведено в Панагюрище

Написана от  Събота, 12 Юли 2014 16:40
Панагюрското розово масло продължава да е с много добро качество – и като показатели, и като аромат.
Поради което е търсено и от български търговци на етерични масла за подобряване на хамурите им, и от чуждестранни дистрибутори, търговци, коментира  собственичката на розови насаждения и производител на био козметика Веселина Зумпалова-Ралчева.
Тя сподели:
„За нас тази година предизвикателството беше да произведем чисто биологично розово масло. През последната година изтече периодът ни на преход и получихме биосертификат за всички наши розови насаждения, както и за розоварната, в която предходната година реализирахме проект за ново оборудване,чрез което разделихме процеса по преработка на конвенционален и биологичен розов цвят. Справихме се с това предизвикателство успешно, произвеждайки 10 кг биологично розово масло, и сега вярвам , че ще намерим нови пазари, тъй като търсенето на чисто био розово масло е голямо“.
В края на юни Българската Национална Асоциация „Парфюмерия, козметика и етерични масла” празнува своя юбилей, на който е била представена карта на производството на етерични масла и козметика. Панагюрище е намерило своето място на картата и вече е завоювало сериозен авторитет.
Оценете
(4 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси