Панагюрската болница и д-р Мая Влайкова Панагюрската болница и д-р Мая Влайкова архив oshtepan.com

Д-р Влайкова отказва да е управител на МБАЛ „Събо Николов“ ООД

Написана от  Петък, 20 Юни 2014 16:16
Не приемам предложението да бъда управител на МБАЛ „Събо Николов“ ООД, сподели в телефонен разговор днес д-р Мая Влайкова, управител на досегашното общинско търговско дружество МБАЛ „Събо Николов“ ЕООД /общинската болница/.
Потърсих д-р Мая Влайкова, за да конкретизираме деня за среща, която принципно  уговорихме при разговора ни на 6 юни. Днес д-р Влайкова учтиво обясни, че не можем да се видим, тъй като е в отпуск по болест. Тя съобщи, че вчера – 19 юни, е депозирала писмо до кмета на общината, до председателя на Общинския съвет, до управителя на „Асарел-Панагюрище-Здраве“ и до Общото събрание на МБАЛ „Събо Николов“ ООД, в което отказва да приеме предложения й проект за Договор за управление на частното МБАЛ „Събо Николов“ ООД. Предложението да ръководи частното здравно дружество й е направено от „Асарел-Панагюрище-Здраве“ ООД, уточни д-р Влайкова. Тя отказа да коментира клаузите в него, но деликатно намекна, че за нея свободата е важна. Досегашният управител на общинската болница  припомни, че при избора й за болничен шеф преди близо 4 години е изразила волята си да ръководи общинското дружество до провеждането на конкурс за управител или приватизацията на МБАЛ „Събо Николов“. Приватизацията вече е факт, заяви днес д-р Влайкова и съобщи, че вече мисли по някои проекти.
Припомняме, че на 2 юни д-р Мая Влайкова депозира писмо за напускане като управител на общинската болница. Писмото бе адресирано до общинските власти - изпълнителна и законодателна.
В телефонен разговор председателят на Общински съвет - Панагюрище Веселина Зумпалова-Ралчева потвърди, че е получила писмо от д-р Влайкова, в което същата моли Общото събрание "Асарел-Панагюрище- Здраве" ООД да не включва в дневния си ред избор на д-р Влайкова за управител. Общото събрание е днес - 20 юни.
Припомняме, че на 31 март 2014 година бе подписан подписан приватизационнен договор, по силата на който „Асарел-Панагюрище-Здраве” ООД придоби 90% от дяловете на общинската болница, управлявана над 15 години от общинското дружество МБАЛ „Събо Николов” ЕООД.
Общински съвет – Панагюрище даде съгласието си д-р Мая Влайкова да бъде назначена за шеф на панагюрската болница без конкурс на 15 септември 2010 година. Решението бе гласувано от общинските съветници с 19 гласа „за“.
Преди нея – от лятото на 2009 година - за по няколко месеца за управители на лечебното заведение за болнична помощ бяха назначавани д-р Димитър Виденов, д-р Йордан Бояджиев и д-р Стефалин Попов, който, както предишните двама, подаде оставка след няколко месеца работа. 
Оценете
(7 гласа)

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси