Зм.-кметът Г.Павлов и арх.И.Стойнева Зм.-кметът Г.Павлов и арх.И.Стойнева Архив в-к "Оборище"

Представят проектите за следващите 6 години

Написана от  Вторник, 14 Май 2013 14:26
Обществено обсъждане по проектите, включени в Интегрирания план за градско възстановяване и развитие, ще се проведе най-вероятно следващата седмица.
Представители на фирмата „Инвестиционно проучване”, изготвяща документа, уточниха подробности по него с общински съветници от комисията по териториално и селищно устройство на 13 май вечерта.
Като най-разумен вариант за изграждане на втори подход към кв. „Драгулин” бе посочена рекострукцията на сега съществуващия път през парк „Априлци”, излизащ до кв. „Боовец”. Като неприемливи и твърде скъпи бяха отхвърлени обсъжданите възможности за изграждане на подземен тунел през центъра на града и през парка с мост над реката към изхода за с.Панагюрски колонии.
Сред планираните проекти е общинският пазар, където ще бъде заложена подмяна на настилката, създаването на музей „Теодор Димитров” в бившето училище „Сава Радулов”, превръщането на старото училище „Св.Св. Кирил и Методий” в туристическа спалня.
 От шуменската фирма поясниха, че навсякъде, където е планирано реновиране на тротоарната настилка, ще бъде поставено и ново енергоспестяващо улично осветление. По препоръка на зам.-кмета Георги Павлов вероятно ще бъде изготвен и общ проект за ремонт на всички улици, попадащи в т.нар. зони за въздействие. За обекти като детски градини, училища, стадиона, музеите също се подготвят проекти.
Поредното обществено обсъждане по плана е възможност за гражданите да се запознаят с конкретните проектни предложения. Следващият етап е изготвянето на техните примерни бюджети, за които Общината ще търси възможности за реализилане през следващия програмен период на ЕС – 2014-2020 година.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси