Панагюрската болница и д-р Влайкова Панагюрската болница и д-р Влайкова архив oshtepan.com

Управителят на болницата д-р Влайкова депозира писмо за напускане

Написана от  Петък, 06 Юни 2014 13:59
Въпреки устните обещания, до този момент нямам подписан договор с „Асарел-Панагюрище-Здраве“ ООД, каза в телефонен разговор днес управителят на МБАЛ “Събо Николов” д-р Мая Влайкова.
Това е сред основните причини на 2 юни да депозира писмо в Общински съвет - Панагюрище, кмета на общината и  “Асарел-Панагюрище -Здраве” за напускане. Припомняме, че на 31 март 2014 година бе подписан подписан приватизационнен договор, по силата на който „Асарел-Панагюрище-Здраве” ООД придоби 90% от дяловете на общинската болница, управлявана 15 години от общинското дружество МБАЛ „Събо Николов” ЕООД.
Припомням, че Общински съвет – Панагюрище даде съгласието си д-р Мая Влайкова да бъде назначена за шеф на панагюрската болница без конкурс на 15 септември 2010 година. Преди нея – от лятото на 2009 година - за по няколко месеца за управители на лечебното заведение за болнична помощ бяха назначавани д-р Димитър Виденов, д-р Йордан Бояджиев и д-р Стефалин Попов, който, както предишните двама, подаде оставка.
На 15 септември 2010 година д-р Влайкова бе избрана от общинските съветници с 19 гласа „за“ и „обеща да положи усилия да закрепи положението на болницата до приватизацията й“. Д-р Влайкова не само спази обещанието си, а изведе болницата от колапса, в който я наследи. След приватизацията на панагюрската болница кадровият инструментариум за управление е в полето на „Асарел-Панагюрище-Здраве“, което се подготвя да стане акционерно дружество. Общото събрание на „Асарел-Панагюрище-Здраве“ е след 20 юни 2014 год.
Очаква се то да се произнесе и по въпроса с договора за управление на д-р Мая Влайкова. На заседанието си днес общинските съветници ще упълномощят кмета Никола Белишки да представлява Община Панагюрище в него.
Оценете
(1 глас)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси