Охлюви Охлюви vesti.bg

Почна изкупуването на охлюви

Написана от  Петък, 10 Май 2013 13:08
От днес, 10 май, до 30 юни е разрешеният период за събиране на охлюви.
Екземплярите трябва да са с диаметър на черупките над 28 мм. Уведомленията за изкупуване на охлюви от физически и юридически лица се приемаха до 1 май.
Отговорниците на изкупвателните пунктове са длъжни да осигурят хладни помещения за съхраняването им, подходящ амбалаж и калибровъчни сита. Маломерните екземпляри се връщат в природата.
Ако до 30 юни останат неизнесени количества, лицата са длъжни да ги декларират в съответната РИОСВ в срок до 5 юли, като след проверка от страна на инспекцията се съставя протокол, необходим пред МОСВ за издаване на удостоверения за износ.
Лицата, които отглеждат във ферми градински и лозови охлюви, бяха длъжни да декларират пред РИОСВ количествата до 25 април.
При неспазване на изброените изисквания и срокове физическите лица се наказват с глоби от 100 до 1 000 лв., а юридическите лица и едноличните търговци с имуществени санкции от 200 до 5 000 лева, съгласно разпоредбите на чл. 124 от Закона за биологичното разнообразие.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси