МРРБ МРРБ

Четири услуги в МРРБ онлайн, но с електронен подпис

Написана от  Вторник, 07 Май 2013 14:53
Министерството на регионалното развитие и благоустройството започва предоставяне на четири електронни услуги за гражданите, бизнеса и общините. До края на май ведомството ще въведе и електронен документооборот или т.нар. безхартиен офис.
С предоставянето на четирите услуги по електронен път ще може да се заявява издаването на най-използваните и отнемащи най-много време разрешения, издавани от МРРБ. Това са разрешения за оценяване на съответствието на строителни продукти и за разрешения за издаване на технически одобрения, одобряване на технически и работни инвестиционни проекти за обекти на техническата инфраструктура с обхват и значение за повече от една област и за обекти с национално значение, и издаване на разрешения за строеж за обекти на техническата инфраструктура с обхват и значение за повече от една област и за обекти с национално значение.
Очакван резултат е обработката на документи да се намали два пъти, а капацитетът на администрацията за обработка на документите съответно да скочи двойно. Заявяването на електронните услуги ще бъде лесно за крайните клиенти, като единственото изискване е заявителят да разполага с квалифициран електронен подпис. 
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси