Изп.директор на "Асарел-Медет"  АД д-р инж.Л.Цоцорков и 9-те гимназисти Изп.директор на "Асарел-Медет" АД д-р инж.Л.Цоцорков и 9-те гимназисти архив oshtepan.com и "Асарел-Медет" АД

9 гимназисти ръководиха „Асарел-Медет” АД за един ден

Написана от  Четвъртък, 13 Март 2014 16:16
„Стремете се да  бъдете най-добри, да  откриете вашето призвание, бъдете любопитни и не се срамувайте да се учите от професионално реализирани и успели хора.
Колкото по-рано тръгнете към своите мечти, толкова по-бързо ще успеете да ги постигнете. Да помагаме на другите е най-висшата ценност в човешкия живот”. Това бяха част от житейските уроци, които изпълнителният директор на „Асарел-Медет” АД д-р инж. Лъчезар Цоцорков сподели с девет амбициозни и талантливи ученици от 10. и 12. клас на СОУ „Нешо Бончев”. Всеки един от тях получи и автограф върху неговата автобиографична книга „60 мига от моя живот”.
Младите хора се докоснаха до желаната от тях професия чрез инициативата „Мениджър за един ден” на световната организация  „Джуниър Ачийвмънт”, която се проведе на 12 март в цялата страна. В този ден висшите мениджъри в дружеството се удвоиха, тъй като всеки от гимназистите влезе в ролята на ръководител и се запозна с неговите задължения и отговорности.
Динамиката на работния ден в кабинета на изпълнителния директор усети Иван Дерменджиев. Неговите съученички Нелина Петришка и Никоела Найдекова пък  взеха участие в делови преговори с водеща международна компания, тъй като поеха функциите на Иван Дончев – прокурист в „Асарел-Медет” АД, и на ръководителя на финансовия отдел Николай Господинов.
Финансово-икономическият директор Момчил Михайлов разкри някои от тайните на мениджмънта на Йоана Ботева, а главният юрисконсулт Лушка Паланкалиева дискутира юридически казуси  с Таня Машева. Участие в прякото управление на производството взеха Петър Петров, Иван Петров и Стоян Ильов, които получиха полезни уроци от  генералния директор инж. Делчо Николов, производствения директор инж. Иван Чолаков и началника на обогатителната фабрика инж. Ангел Ангелов. Отговор на въпросите „лесно ли се работи с такъв огромен екип” и как се мотивират хората, за да бъдат отговорни професионалисти, получи Светозара Крайчева, която седна на стола на Директор „Човешки ресурси” Александър Чобанов.
Преди да застанат на работните си места, мениджърите за един ден посетиха експозицията на дружеството, рудник „Асарел” и Инсталацията за екстракция и електролиза на катодна мед. 
„Впечатлени сме от мащабите на производство, добрата организация и топлото отношение към нас, младите, споделяха учениците от СОУ „Нешо Бончев” преди да „освободят” най-отговорните постове в „Асарел-Медет” АД.
Отдел „Комункации”


Оценете
(4 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси