Ангел Ангелов; сн. вдясно - магазин от веригата "Пикадили". Ангел Ангелов; сн. вдясно - магазин от веригата "Пикадили". klassa.bg; сн. вдясно - gradat.bg

Ангел Ангелов – един от купувачите на „Пикадили”

Написана от  Петък, 28 Февруари 2014 09:18
„Българи купуват хипермаркети”, е водещото заглавие на в-к „Стандарт” днес. Статията информира, че две големи чужди търговски вериги у нас минават в български ръце.
„Пикадили” става собственост на „АП Март”, след като белгийската компания „Делез Груп” обяви, че е подписала споразумение за продажба на бизнеса си в България. „Видеолукс Холдинг”, който управлява „Технополис”, пък придобива магазините на „Практикер” в България. „АП Март” е инвестиционно дружество, създадено специално за покупката на „Пикадили”. Негови собственици са Петър Дудоленски, който има опит в управление и инвестиции в молове, и Ангел Ангелов, син на Иван Ангелов - притежател на компанията „Градус-1”.
Да, ние сме купувачи на „Пикадили”, заявил за „Стандарт” Ангел Ангелов. Той отрекъл твърденията, че компанията „Градус” участва в сделката. Имаме сключен предварителен договор с продавача и, докато сделката не стане факт, не бих искал да коментирам повече, допълнил Ангел Ангелов. За окончателното си приключване сделката трябва да бъде проверена от няколко институции, сред които Комисията за защита на конкуренцията, обяснил Ангелов. Очаква се сделката да бъде финализирана през второто тримесечие на годината. Дружеството „АП Март” е в процес на регистрация, като се създава специално за покупката на „Пикадили”. Веригата „Пикадили” включва 28 супермаркета „Пикадили” (6 от тях са във Варна, 16 са в София и по един има в Пловдив, Бургас, Велико Търново, Ловеч, Видин и Габрово), както и 24 магазина "Пикадили Дейли" (20 в София и 4 във Варна)
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси