Илия Анчев и Венелин Петров Илия Анчев и Венелин Петров oshtepan.com

Удължиха срока за сключване на договора за приватизация на болницата

Написана от  Четвъртък, 27 Февруари 2014 18:24
На извънредното заседание на Общински съвет – Панагюрище днес общинските съветници неизвънредно закъсняха с 15 минути от обявения начален час – 16.30 часа.
Работата им започна мирно и кротко по единствената точка в дневния ред – удължаване на срока за подписване на договора за приватизация на МБАЛ „Събо Николов“ . По всичко личеше, че в мненията на отделните политически групи разлики няма да има. Единствената разлика беше в срока, които двете комисии към Общинския съвет – по бюджет и икономика на общината и здравната, бяха заложили в протоколите си от заседанията. Икономическата, председателствана от Илия Анчев, предложи срокът за подписване на договора за приватизация да бъде удължен до 31 март 2014 година. Здравната комисия,председателствана от Венелин Петров, предложи срокът да е 15 март. Яснота по „разминаването“ на предложените срокове внесе съветничката Надежда Пърлева. Тя обясни, че е добре да се гласува по-дълъг срок заради някои процедурни изисквания: одобряване на дружествения договор от спечелилия конкурса „Асарел-Панагюрище Здраве“ ООД, обява в Държавен вестник за Общо събрание на дружеството, на което да бъде приет дружественият дооговор, и т.н. От изказването й стана ясно, че са допуснати пропуски по казуса около сключването на приватизационния договор, но не стана ясно от чия страна са пропуските.
Дебати от страна на съветниците нямаше и с 18 гласа „за“ и 2 „въздържал се“ срокът  за подписване на договора за приватизация на панагюрската болница беше удължен до 31 март 2014 год.
 
 
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси