Цеца Богоева; сн. вдясно - Бюрото по труда. Цеца Богоева; сн. вдясно - Бюрото по труда. Архив oshtepan.com

Стартира приемът на заявки от работодатели по „Първа работа”

Написана от  Сряда, 19 Февруари 2014 09:25
Приемането на заявки на работодатели по схема „Първа работа” започна в дирекция „Бюро по труда” Панагюрище, съобщи директорът й Цеца Богоева.
Крайният срок за приемането им е 4 март.
Целта на „Първа работа” е дабъде осигурена заетост на безработни младежи до 29-годишна възраст, посредством предоставяне на стимули за тяхното наемане, като предварително бъдат обучени съобразно потребностите на конкретния работодател.
За голяма част от целевата група това ще бъде първо работно място, поради което по операцията лицата ще бъдат включени в подходящо обучение по ключови компетенции в зависимост от потребностите на работодателя.
Широкият кръг на допустимите обучения ще позволи да бъдат обхванати безработни младежи, независимо от тяхното образование и квалификация и ще даде възможност за адекватна подготовка спрямо нуждите на бизнеса за конкретната позиция.
Допустимите целеви групи са безработни младежи до 29-годишна възраст, регистрирани в дирекции „Бюро по труда”. Работодатели по Проекта могат да бъдат всички, които разкриват работни места във всички сфери на икономиката, с изключение на такива, осъществяващи дейности в сферата на селското, горското и рибно стопанство.
По всички въпроси подробна информация може да бъде открита в сайта на Агенцията по заетостта и в Дирекциите „Бюра по труда” в страната.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси