ФОКУС към младежите до 29 г.  с висше образование: Процедура за работни места по Програма „Старт на кариерата” СНИМКА: ЕURO.bg

ФОКУС към младежите до 29 г. с висше образование: Процедура за работни места по Програма „Старт на кариерата”

Написана от  Четвъртък, 13 Януари 2022 18:44
Процедурата за набиране на кандидати за работа в публичния сектор по програма „Старт на кариерата” предстои
в края на януари 2022г. Инициативата, която се реализира от Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта, дава възможност на младежи със завършено висше образование до 29 години да работят 12 месеца в централни институции, министерства, агенции, областни и общински администрации и да натрупат трудов стаж и опит по специалността си. 
Целта на програмата е да се улесни преходът от образование към заетост и да се постигне гъвкава комбинация от знания, умения и практика в съответствие със съвременните изисквания на трудовия пазар. Заетостта на младежите се финансира със средства от държавния бюджет в рамките на Националния план за действие по заетостта.
За да участват в програма „Старт на кариерата”, кандидатите трябва да са на възраст до 29 години и да имат висше образование, съответстващо на изискванията на работодателя за заемане на конкретното работно място. Друго условие е да са регистрирани в бюрото по труда като безработни или заети лица и да нямат трудов стаж по придобитата специалност от висшето образование.
Повече информация и насочване младежите могат да получат в Дирекция „Бюро по труда”-Панагюрище с адрес: гр. Панагюрище, ул. „Д-р Лонг” 3, стая № 5 или на тел: 0357 6 4045 и 0882825272.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси