В Панагюрище магазин за цветя, ферма за калифорнийски червей, бутикова пекарна и арт ателие получават подкрепа от Програма "BASE"

Написана от  Събота, 12 Септември 2020 20:16
Шестнадесет от 26-те участници във второто издание на програма „Бизнес академия за стартиращи предприемачи” /BASE/ в Панагюрище
защитиха своите бизнес планове пред компетентно жури, представлявано от Надя Захариева, програмен директор „Бизнес, предприемачество  и технологии“ във Фондация “Америка за България”; проф. Цветан Давидков от Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“; г-н Борислав Враджалиев от Behind and Beyond Victory.
На 10 септември в сградата на Общинска дминистрация - Панагюрище в партньорство с „Асарел-Медет“ АД,  Фондация “Америка за България”  и Община Панагюрище Програма "BASE" официално закри своя четвърти сезон.
Макар и 16-те бизнес идеи да имат своя потенциал за реализация и успех, само 4 бяха отличени. Журито класира на първо място бизнес плановете на Татяна Пенчева от село Бъта за ферма за калифорнийски червеи и производство на биотор, и на семейство Павел и Кунка Вутови, които имат магазин за цветя в Панагюрище.

Второто място също бе поделено между двама местни предприемачи – известната на мнозина Кунка Каишева, която представи идеята си за бутикова пекарна „Кунси“, и Петя Настева, която ще разработва арт ателие „Изработено със сърце“.
На представянето на бизнес идеите на 10 септември присъстваха Десислава Чалъмова, директор "Бизнес развитие" в Индустриален клъстер Средногорие“, Бисерка Янева - директор „Човешки ресурси“ в „Асарел-Медет“ АД, представители от фондацията, медии. Наградите на отличените бизнес проекти връчи г-жа  Б. Янева  
BASE e програма на Индустриален клъстер „Средногорие”, който раздаде сертификати на всички участници за тяхната мотивация и активно участие по време на курса.Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси