Започна петото обучение в района на Средногорието по програма BASE „Бизнес академия за стартиращи предприемачи“

Написана от  Петък, 31 Юли 2020 08:33

Програмата “Бизнес академия за стартиращи предприемачи” /BASE/ бе официално открита
 в община Антон на 29 юли в НЧ “Христо Ботев-1925“. Проектът е инициатива на сдружение „Индустриален клъстер Средногорие“ и се осъществява с подкрепата и партньорството на фондация „Америка за България“, община Антон и община Чавдар.
На откриването присъстваха кметът на община Антон Андрей Симов, кметът на община Чавдар Григор Даулов, кметът на община Златица Стоян Генов, изпълнителният директор на  Индустриален клъстер "Средногорие" Николай Минков, д-р инж. Илия Гърков, изпълнителен директор на "Дънди Прешъс Металс", Стоил Димитров, зам.-генерален директор "Производство", Тодор Иванов, ръководител наа отдел „Комуникации“, Надя Захариева, програмен директор „Бизнес, предприемачество и технологии“ във фондация “Америка за България”, управителят на пекарна "Прованс" Мария Цачева, която бе участник в програма BASE с. Мирково 2018г., Десислава Чалъмова и Златин Саръева от Индустриален клъстер "Средногорие".
През следващите 12 седмици всяка сряда 23 участници ще черпят вдъхновение и опит от успели български предприемачи, за да започнат или доразвият своите бизнеси.
Бихме се радвали във вашите проекти да има дигитализация, технологични идеи, нещо срещу коронавирус, но по-скоро търсете нови ниши. Това, с което наистина да създадете продукт, да излезете на пазара, да създадете добавена стойност, това, което е най-важното, каза в приветствието си г-н Н.Минков /на снимката с микрофона/.

... Предприемачеството е точно това - правенето на нещо, опитването. Човек не може да придобие опит, ако не опитва... Колкото повече опити и смисъл влагате в това, което правите, толкова по-голям е шансът да успеете. Благодаря Ви и за смелостта да сте тук. В последно време стана модерно да се провеждат курсове за всичко и по всяко време. Ако един курс обаче  не отговаря на нуждите на участниците и за тяхното обогатяване, то той е безсмислен. Аз съм абсолютно убеден, имайки предвид организаторите и програмата, че този курс ще ви помогне. Ангажирал съм се да участвам във Вашите занятия там, където мога, със споделяне на опит, заяви д-р инж. Гърков.

А кметът на община Антон г-н Симов сподели: 
Аз също идвам от сферата на предприемачеството заедно с моето семейство.
В течение на годините разбрах, че всеки един предприемач търпи провали.
Но само успешният изход от такъв провал кара човек да разбере
какво е то истински предприемач.
В провеждането на срещите и аз ще се опитам да внеса някои идеи, за да бъда полезен.
ИЗТОЧНИК И СНИМКИ:
Индустриален клъстер "Средногорие"
  
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси