Председателят на БМГК проф.Викалай Вълканов и изглед от работна площадка в "Асарел-Медет" АД Председателят на БМГК проф.Викалай Вълканов и изглед от работна площадка в "Асарел-Медет" АД

В минно-добивната индустрия няма хора в неплатен отпуск

Написана от  Сряда, 25 Март 2020 19:09
 
При нас е имало много кризи. В такива случаи ние ограничаваме инвестициите, които правим, когато цената на металите е висока.
През последните години минно-добивната промишленост в България е направила 6 милиарда инвестиции. Ще използваме всички възможни резерви, за да се справим и с тази криза. Затворени рудници няма, няма хора в неплатен отпуск. Спазваме наложените противоепидемични правила, макар да е трудно, защото в отрасъла работят над 25 000 души и заболели от тях няма. Това заяви днес в студиото на "Още от деня" по БНТ председателят на Българската минно-геоложка камара проф.Николай Вълканов.
Той каза, че икономическите мерки на Министерския съвет не се отнасят за едрия бизнес.  
България е държавата с най-скрити доходи, но в минно-добивната индустрия няма такива, допълни проф.Вълканов. Той коментира, че в отрасъла няма недостиг на работна ръка, защото се плаща добре и осигуровките са върху сумите, които хората олучават в действителност.

Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси