Успешно приключи програма BASE по основи на предприемачество, в която 21 участници защитиха своите идеи за бизнес

Написана от  Четвъртък, 13 Юни 2019 16:35
Програма BASE - Бизнес постижения за социално предприемачество на Индустриален клъстер Средногорие
в партньорство с Фондация “Америка за България” официално закри своя трети сезон на обучение по основи на бизнеса. Церемонията бе на 11 юни в община ПанагюрищеВ обучението през последните 12 седмици всеки вторник тридесет участници се събираха, за да черпят знания, опит и вдъхновение от успели български предприемачи как да построят основите на своя малък бизнес в България.
Двадесет и един участници защитиха своите бизнес планове пред компетентно жури с г-н Владислав Симов - управител, „Доместина“, Надя Захариева - програмен директор “Развитие на частния сектор” във Фондация “Америка за България”, проф. Цветан Давидков - ръководител на катедра в СУ „Св. Климент Охридски“.
"Асарел-Медет"АД подкрепи инициативата за развитие на местното предприемачество, като осигури средствата за наградния фонд.
На представянето на бизнес идеите присъстваха Нанси Шилър, президент и CEO на фондация „Америка за България“, Николай Минков - изпълнителен директор на Индустриален клъстер "Средногорие", Нели Мърхова - и.д. директор "Човешки ресурси" в „Асарел-Медет“ АД, Ана Финджикова, ръководител на отдел „Комуникации“ в „Асарел-Медет“ АД, представители от фондация „Америка за България“ и др..
Идеите на участниците се простираха от сватбена агенция, къща за гости, ресторант за здравословно хранене, сондиране за добив на вода на трудно достъпни места, магазин за био и здравословни продукти, услуги в помощ на възрастните, дрогерия, арт ателие за изработване на бижута и сувенири от топено художествено стъкло, изграждане на солна стая и кафетерия, през изработка на изделия от метал, монтаж, микроблейдинг в козметичен салон, образователен център, дигитална платформа, производство на бяла халва, информационен портал на Средногорието, захарна работилница до рекламни и фотографски услуги.
Макар всички бизнес идеи да имат своя потенциал за реализацията и успех, само три бяха отличени.
Владислав Симов, председател на журито, връчи наградите на победителите.

Първа награда спечели бизнес планът на Христина Байрякова за сладкарница на захарната работилничка "Марая” – приготвяне на торти, бисквитки, меденки, кексчета, необходими за организиране на всякакви събития.
Втора награда получи бизнес идеята на Мариела Джиджинкова за еко ателие "Художествено стъкло" - изработване на бижута и сувенири от топено художествено стъкло.
На трето място беше класиран проектът на Гергана Раленекова за създаване на агенция "Кенгуру"със слоган „Пазарувам за вас!".
Десислава Чалъмова от Индустриален клъстер Средногорие раздаде сертификати на всички участници.
Николай Минков сподели за необходимостта от създаване на общност в Средногорието, която да се гради на партньорства между общини, бизнес и образование, да се взаимоподкрепя и да бъде устойчива във времето.
Fсвен че цели да създаде благоприятна среда за устойчиво икономическо развитие в Средногорието и да насърчи хора от региона да стартират или доразвият свой собствен бизнес, програма BASE се стреми да свързва хората с цел да създаде общност, която да се грижи за икономическото и социално развитие, както на региона, така и на страната.
ИНФОРМАЦИЯТА И СНИМКИТЕ
са предоставени от организаторите
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси